Taşıma Hukuku

Taşıma Hukuku alanında var olan kurallar tek bir kanunda toplanmamıştır. Bu nedenle biraz daha dağınık bir yapıya sahiptir. Taşıma Hukukunun amacı taşıma süreçlerinde ortaya çıkan aksaklık veya olumsuzlukların çözümünü sağlamaktır. Taşıma Hukuku alanında verilen avukatlık ve danışmanlık hizmetlerinin profesyonel bir niteliğe sahip olması gerekir. 
Taşıma Hukuku kapsamında herhangi bir sorun ortaya çıktığında öncelikle sorunun hangi kanun kapsamında ele alınması gerektiği saptanmalıdır. Taşıma Hukuku deniz taşımacılığı, kara taşımacılığı ve hava taşımacılığı gibi farklı alanları kapsar.

Türkiye’de Taşıma Hukuku
Ülkemizde deniz taşımacılığı, hava taşımacılığı ve kara taşımacılığı aktif olarak uygulanmaktadır. Taşımacılık hizmeti verilirken hizmeti veren şirket ile taşıma hizmeti alan kişi arasında sözleşme imzalanır. Hizmet ve hizmet karşılığında alınan bir bedel bulunur. 
Taşımacılık hizmetlerinde ortaya çıkan ödeme alınamaması, taşıma sözleşmesine uyulmaması gibi durumlarda ortaya çıkan olumsuzlukların çözümünde BALAKAN Hukuk Bürosu olarak etkin hizmet vermekteyiz. 

BALAKAN Hukuk Bürosu Taşıma Hukuku Kapsamında Verilen Hizmetler;

Taşıma Hukuku kapsamına giren hizmetlerimizde esas olan mağduriyet yaşayan kişinin mağduriyetini gidermesi için hukuki yollara başvurulması ve takibidir. 
Bu hizmetlerden bazıları aşağıdaki gibidir; 
•    Taşıyanın sorumluluğundan kaynaklanan ihtilaf durumlarında
•    Taşıtanın sorumluluğundan kaynaklanan ihtilaf durumlarında, 
•    Taşıma işlerinde varsa etkin olan komisyoncunun sorumluluğundan kaynaklanan ihtilaf durumlarında, 
•    Taşıma sırasında ortaya çıkan kaza ve benzeri sorunların yol açtığı zararın giderilmesi durumlarında, 
•    Taşıma sözleşmesinde belirtilen sürede teslim edilmeyen teslimat sonucunda kişinin zarara uğraması durumunda, 
•    Gecikmeli teslimat için kişinin hakkını araması durumunda ve buna benzer durumlarda BALAKAN Hukuk Bürosu tarafından Taşıma Hukuku kapsamında hizmet verilmektedir.

Yerleşmiş kurum kültürü, gelişime açık anlayışı, alanında yetkin isimleri ve hukuki disiplinlerden ödün vermeyen çalışma prensibimizle butik tarzda hizmet sunan BALAKAN HUKUK&DANIŞMANLIK BÜROSU  her daim yanınızdadır.

Avukatımız

Bize Yazın